PROFILAXIA DENTARĂ

Profilaxia dentară este prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor și are ca scop prevenirea apariției cariei dentare și afecțiunilor parodontale. 

Pentru a avea o dantură frumoasă și sănătoasă este nevoie de o igienă riguroasă a cavității bucale. Aceasta presupune inlăturarea plăcii dentare, care se acumulează pe suprafața dinților dupa fiecare masă și prevenirea depunerii acesteia. Dacă nu este indepărtată prin periaj activ, placa dentară se va calcifica transformându-se în tartru dentar.

Principalele metode de profilaxie dentară:

  1. Igiena orală corectă la domiciliu

–  periaj dentar regulat și corect (minim de 2 ori pe zi ) 

– folosirea aței dentare 

– folosirea apei de gură și dușului bucal

  1. Vizite regulate la medicul stomatolog  

Controlul stomatologic periodic, o dată la 6 luni, este foarte important pentru menținerea sănătății orale. Medicul stomatolog poate depista carii incipiente, de care pacientul nu este incă alertat sau poate descoperi semne inițiale ale unei îmbolnăviri gingivale. Medicul va face și o evaluare a stării de sănătate a țesuturilor orale. Ca regulă generală, cu cât o afecțiune este descoperită mai precoce, cu atât este mai ușor de tratat.

  1. Igienizare dentară profesională

Pe lângă periajul individual zilnic, este indicată procedura de igienizare profesională de către medicul stomatolog, la fiecare 3-6 luni ( în funcție de situație).

Acestă procedură include: 

–  Detartraj – îndepărtarea tartrului și plăcii dentare cu ajutorul aparatului ultrasonic

–  Îndepărtarea petelor, a depozitelor moi și netezirea tuturor suprafețelor dentare cu ajutorul airflow, un aparat care împrăștie cu presiune o pulbere foarte fină de aer, bicarbonat de sodiu și apă

–  Netezirea și lustruirea spațiilor interdentare 

–  Periaj profesional – lustruirea suprafețelor cu periuțe  și paste speciale.

Toate serviciile