Coroane si punți dentare

Coroanele  si punțile dentare sunt lucrări protetice fixe, confecționate în laboratorul dentar, și au scopul de a îmbunătăți estetica și funcționalitatea dentară. 

Coroana dentara are menirea de a proteja sau a restaura un dinte natural și este necesară atunci, cand dintele este distrus în așa masură, incât plombele sau incrustația nu sunt suficiente pentru

a rezolva această problemă.

Puntea dentară este utilizată pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, cu scopul de a preveni complicațiile ce pot surveni ca urmare a pierderii dinților. Compensează funcțiile de masticație, fonație și estetică într-un mod asemănător dinților naturali, evitând migrarea dinților vecini, în urma extracțiilor dentare. Pentru a susține coroana ce va înlocui dintele lipsă, puntea dentară se sprijină pe cei doi dinți vecini spațiului gol. Aceasta necesită șlefuirea acestor dinți înainte de a fi aplicată puntea.  

O soluție optimă, mult mai eficientă, de inlocuire a  dintilor lipsă, este implantul dentar

În funcție de necesitățile, dorințele și bugetul pacientului, coroanele și punțile dentare pot fi realizate din: 

– zirconiu

– ceramica Emax

– metaloceramică

În prezent, zirconiul este cel mai apreciat material pentru fabricarea coroanelor și punților dentare. Este rezistent și biocompatibil cu țesuturile corpului uman și nu provoacă alergii. Coroanele din zirconiu au un aspect natural și frumos, fiind foarte confortabile. Culoarea protezei se potrivește exact cu nuanța smalțului. Coroanele din zirconiu nu necesită șlefuirea  semnificativă a dintelui, sunt durabile și estetice. Un mare avantaj este posibilitatea folosirii acestor proteze ca punți dentare pe un numar mare de dinți lipsă. Întrucât materialul se caracterizează printr-o duritate și rezistență sporită, coroanele din zirconiu sunt indicate nu doar pe dinții frontali, dar și pe dinții masticatori și pe implanturi.

Toate serviciile