IMPLANTOLOGIE DENTARĂ

Implantologia este o ramură a stomatologiei, care rezolvă problemele de edentație (lipsa dinților) cu ajutorul implanturilor dentare. Datorită implantologiei, pacienții pot obține restaurări funcționale și de durată a dinților. Implanturile dentare sunt soluția ideală de tratament în cazul dinților lipsă atât pentru pacienții cu edentații parțiale (unul sau mai mulți dinți lipsă), cât și pentru cei cu edentații totale (lipsa tuturor dinților de pe arcada dentară).

Etape de tratament cu implanturi dentare la clinica Art Dent:

 

1. Consultația – examinarea pacientului, privind starea de sănătate generală și afecțiunile locale, evaluarea suportului osos, structura țesutului gingival, dinții vecini etc. Se analizează radiografia panoramică și tomografia computerizată pentru a determina volumul de os disponibil, în care va fi inserat implantul. Se stabilește, daca sunt necesare proceduri suplimentre precum: adiții de os, sinus lift sau remodelare gingivală. În baza informațiilor obținute se elaborează planul de tratament.

2. Pregatirea cavității bucale pentru inserarea implantului – tratarea tuturor cariilor existente, extragerea dinților distrusi, reabilitarea gingiei.

3. Intervenția chirurgicală propriu-zisă – inserarea implantului dentar  in țesutul osos. Tot in aceasta etapă se fac intervențiile chirurgicale provizorii necesare (adiții de os, sinus lift, remodelare gingivală).

4. Lucrarea provizorie – perioada de vindecare după operația de inserare a implanturilor durează intre 4-6 luni, timp în care, în funcție de situațiaclinică,+pacientul va beneficia de o lucrare protetică provizorie, care să asigure funcționalitatea și estetica până la osteointegrarea implantului.

5. Protetica – după perioada de osteointegrare, coroana provizorie este înlocuită cu una permanentă, confecționată din zirconiu sau ceramică.
Tehnici de implantare dentară
  1. Implantare dentară clasică în două etape
  2. Implantarea imediată după extracția dintelui
  3. Implantare într-o singură etapă cu instalarea coroanelor provizorii (încărcare imediată)
  4. Implantare dentară Fast & Fixed (all-on-4 sau all-on-6).
Ai nevoie de mai multe informații? Programează-te la o consultație și noi te vom ajuta cu mult drag.

Toate serviciile