IMPLANTUL DENTAR

 Implantul dentar este, la moment, cea mai folosită, dar si cea mai eficientă metodă de înlocuire a dinților lipsă.

   Datorita tehnologiilor avansate, implanturile dentare se pot folosi atât pentru înlocuirea unui singur dinte, cât și in cazul lipsei mai multor dinți, pâna și lipsa tuturor dinților de pe arcadă.

   Implantul dentar este un dispozitiv metalic din titan, care printr-o intervenție chirurgicală se inserează  în osul maxilar superior sau inferior. Celulele osoase creeză un țesut osos nou în jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este, de obicei, ușor acceptată de organism. În felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroană, punte fixă sau proteză mobilizabilă.

   Perioada de vindecare după operația de inserare a implanturilor durează intre 4-6 luni, timp în care, în funcție de situația clinică, pacientul va beneficia de o lucrare protetică provizorie, care să asigure funcționalitatea și estetica până la momentul, în care lucrarea definitivă va putea fi realizată.

   De asemenea, poate fi realizată  și protezarea cu încărcare imediată a implantului inserat. Este confecționat protezul provizoriu de care pacientul se foloseste până la osteointegrarea implantului. Dupa termenul de 4-6 luni protezul provizoriu este schimbat pe unul permanent.

Avantajele implantului dentar:

–  senzație de dinți naturali

–  restabilirea oricărui  număr de dinți lipsă, pastrând estetica naturală a dinților, fără să afecteze dinții vecini

–  stoparea procesului de atrofiere a țesutului osos

–  restabilirea funcțiilor de masticație, pronunție și estetică

–  nu există limită de vârstă 

–  în cazul pacienților cu proteze mobile se pot realiza lucrări fixe cu ajutorul implanturilor dentare.

Toate serviciile