Plasmodent

Plasmodent este  tratamentul cu plasmă trombocitară și se realizează prin metodele i-PRF (forma injectabilă) și A-PRF(membrană).

 

Metoda i-PRF 

Se recoltează sânge de la pacient în eprubete speciale, care se centrifughează la un program special. In final, rezulta o plasmă lichidă, bogată în trombocite și proteine, care se injectează direct in gingie.

Plasma trombocitară, obtinută prin metoda i-PRF funcționează foarte bine în tratamentul afecțiunilor parodontale, micșorând mobilitatea dinților, conferind gingiei un aspect sănătos și stimulând creșterea țesutului osos. 

Injectată în ţesuturi, plasma favorizează formarea capilarelor, normalizează respiraţia tisulară și schimbul de substanţe. Totodată, are loc procesul de întărire a ţesutului osos și formarea matricei de colagen. În intervenții chirurgicale complexe, i-PRF se folosește în amestec cu un material de reconstrucție osoasă pentru a stimula agregarea celulelor nutriționale de grefă osoasă pe suprafața membranelor de colagen și a implanturilor dentare, dar și pentru formarea vaselor noi de sânge, care vor vasculariza și susține regenerarea osoasă ghidată. 

i-PRF se utilizează în:

– stoparea sângerărilor gingivale

profilaxia afecțiunilor parodontale

– tratamentul afecțiunilor parodontale

– reducerea mobilității dentare

– eliminarea halenei 

– micșorarea riscului de periimplantita.

 

Metoda A-PRF : 

   În urma centrifugării sângelui, recoltat de la pacient, se obține un concentrat de  trombocite, fibrină și factori de creștere sub formă de o membrană gelatinoasă, care se aplică direct pe zonele dorite, pentru a accelera vindecarea ţesuturilor moi şi dure.

Membranele A-PRF se utilizeaza în chirurgia orală și parodontală: 

– inserarea implanturilor dentare 

– sinus lift inchis și deschis

– proceduri de adiție și reconstrucție osoasă 

– extracții dentare

– intervenții parodontale 

Factorii de creștere din membranele  A-PRF sunt eliberați treptat, iar acțiunea lor duce la o vindecare rapidă înca din primele zile dupa intervenția chirurgicală. 

Beneficiile tratamentului Plasmodent:

– reduce durerea, sângerarea şi inflamaţia 

– intensifică vindecarea țesuturilor moi și regenerarea osoasă

– grăbește procesele de reparație tisulară 

– sporește osteo-integrarea implanturilor endo-osoase

– reduce riscul de infecții și complicații post-chirurgicale

– scade riscul de respingere a implanturilor și crește rata de succes a procedurilor de adiție osoasă

– grăbește  procesul de cicatrizare prin stimularea angiogenezei (formarea de vase noi) și a resorbției edemului inflamator

– fiind un produs obţinut din sângele propriu al pacientului, nu există riscul de respingere, de apariție a reacțiilor alergice sau de transmitere a unor boli infecțioase.

Toate serviciile